Så blev man
selv husmor, for selvom jeg har arbejdet i hele mit voksenliv, betragter jeg
faktisk mig selv som ”en af slagsen”.
Til især min mors fortrydelse nægtede jeg pure at komme på
husholdningsskole, og jeg husker ikke at jeg fik nogen oplæring derhjemme.
Dog
indvilgede jeg på at gå på Marthakursus, men det jeg husker bedst derfra er,
hvordan man vrider en karklud og at bade og lægge ble på et barn med en dukke
som model.
Men
heldigvis var der hjælp at hente i fjernsynsprogrammer som Conrad og Axel og
selvfølgelig hos Frk. Jensen. Jan var også interesseret i madlavning, så ved
fælles hjælp kom der jo mad på bordet hver dag.
Mad skal
være sundt, men drengene var altså ikke til grøntsager udover gulerod og agurk
og slet ikke i kogt tilstand, så vi måtte være kreative og gemme dem i
pastasovs, frikadeller og boller i karry. De spiste altid af vores brune stentøjsskåle,
og når der var kartofler, moste de dem med mælk og smør til ”en mark”, som de
kaldte det. Det var unægtelig et noget smalt program vi kunne præstere i
starten.
Lise husker fra sin barndom, at når der var salat til maden, fik hun ofte en rå gulerod. Hun fortæller "når vores far havde været i Randers havde han altid fedtegrever med hjem, det og de panerede flæsk var mine livretter. Senere blev min livret og ønskemiddag til fødselsdag hamburgerryg med stuvede ærter og gulerødder". Sjovt siger Thomas i dag, at han ikke bryder sig særlig meget om den ret. Måske har han fået den for meget som barn. Nina og Arns søn Ulrik har det på samme måde med madtærter, dem nægter han ligefrem at spise i dag. Ja - man skal passe på hvad man udsætter sine børn for!
Men på mystisk vis voksede de sig store og sunde, og jo ældre de blev, jo mere interesserede de sig for mad – og især den søde af slagsen. Frk. Jensen slår selv op på side 197 med Chokoladekage, som Kim bagte til klassens time og anden festivitas.
At kalde det chokoladekage er noget af en tilsnigelse, idet der kun var kakao i. I dag bager vi selvfølgelig med rigtig chokolade og helst over 70%. Som her i Lucas`opskrift på chokoladekage- brownie:
Lise husker fra sin barndom, at når der var salat til maden, fik hun ofte en rå gulerod. Hun fortæller "når vores far havde været i Randers havde han altid fedtegrever med hjem, det og de panerede flæsk var mine livretter. Senere blev min livret og ønskemiddag til fødselsdag hamburgerryg med stuvede ærter og gulerødder". Sjovt siger Thomas i dag, at han ikke bryder sig særlig meget om den ret. Måske har han fået den for meget som barn. Nina og Arns søn Ulrik har det på samme måde med madtærter, dem nægter han ligefrem at spise i dag. Ja - man skal passe på hvad man udsætter sine børn for!
Men på mystisk vis voksede de sig store og sunde, og jo ældre de blev, jo mere interesserede de sig for mad – og især den søde af slagsen. Frk. Jensen slår selv op på side 197 med Chokoladekage, som Kim bagte til klassens time og anden festivitas.
At kalde det chokoladekage er noget af en tilsnigelse, idet der kun var kakao i. I dag bager vi selvfølgelig med rigtig chokolade og helst over 70%. Som her i Lucas`opskrift på chokoladekage- brownie:
Alle børn elsker at bage, og vores børnebørn har været meget aktive, som her hvor der trilles pebernødder til jul
Tit og ofte har det været i sommerhuset vi har bagt, og Julia og Nikolaj gik i gang med vanillemuffins efter hendes opskrift:
Mens vi boede på H.C. Ørstedsvej åbnede der noget ganske nyt i Viby - den første ”Kentucky Fried Chicken”. Det var lige noget for drengene "fast food eller take away". Ja de engelske ord kom vrimlede ind i sproget dengang – og er blevet der siden ! Vi fandt en opskrift som lignede ovennævnte meget, og Thomas bestilte den altid til sine fødselsdage.
Chicken in the basket
Dej: 3dl mel, ½ tsk salt, 1 æg, 1 ½ tsk bagepulver, 2dl mælk, ¼ tsk peber
Del kyllingen i 7/8 dele og forsteg stykkerne i smør/olie i gryde under låg ca. 20 min – tilsæt salt/peber og lidt vand.
Rør dejen sammen og dyp de tørrede kyllingestykker i. Friter i 5-7 min. Uden forstegning vil det være 15-20 min. Server med:
Coleslaw
Revne/fintsnittede
gulerødder, løg og tyndstrimlet hvidkål. Som dressing kan
bruges mayo, yogurt eller skyr, krydret med citronsaft, salt,peber, chilli og
hos os spidskommen og sweet chillisauce.
Så kom lørdagskyllingen til - smart og nemt. Efter nogen tid blev den dømt ude, så gik der nogen tid, og nu er kylling igen salonfähig, især hvis den er økologisk, eller har spist majs og er fra Frankrig.
Så kom lørdagskyllingen til - smart og nemt. Efter nogen tid blev den dømt ude, så gik der nogen tid, og nu er kylling igen salonfähig, især hvis den er økologisk, eller har spist majs og er fra Frankrig.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar