onsdag den 21. september 2016

Vild mad i august


August er høstmåned, og det bugner i haven med frugt. Det siges, at det er et godt frugtår, og det må jeg sande, for de to blommetræer hænger tungt med modne blommer, men så er det jo godt at lave:

Råsyltede blommer med rom
1000g udstenede blommer skylles
Lage: 1,5 dl vand, 750g sukker, 1 vanillestang, ½ citron i skiver, 1 spsk flydende Atamon, 1,5 dl rom
Kom de skyllede blommer på rene glas. Bring vand, sukker, vanille, citronskiver og rom i kog og lad det koge i 10 min. Tag gryden fra varmen og tilsæt atamon.
Hæld den koghede lage  over blommerne, som stilles koldt. Rør af og til i de næste par dage, inden de lukkes til.

Vi havde besøg af min fætter Henning og hans kone Birgit. i sommerhuset. Vi fandt hinanden via facebook, og det er hyggeligt at have kontakt efter nok ca. 50 år. De kom til brunch med Lise, Anders og Karin. Vi viste dem rundt ved det smukt renoverede Sostrup Slot, søerne og Gjerrild Klint og efter lidt aftensmad kørte de hjem. Vi fik igen Lenes gode Thaisuppe, og så selvfølgelig hindbær med fløde.



                              



I BHV har vi fået en ung tjekkisk praktikant Tereza, hun er landskabsarkitekt og har via et Erasmusprogram fået ”arbejde" i haven. Hun er meget charmerende, og vi har vist hende rundt i byen. .En eftermiddag tog vi hende med på et rigtig spændende besøg i Jan Normans magiske atelier, Kim kørte os derud, og vi var alle og især hun meget imponeret over al hans kunst. Vi sluttede eftermiddagen udenfor med kaffe og Lises dejlige gulerodskage.

Så gik turen endnu engang til Lesna med Else, Karsten og Sisser. Det er spændende og sjovt at se udvikling i landet fra gang til gang. Og så skulle vi udløse vores værdibevis fra guldbrylluppet – en middag. Det skete den første aften på den fint istandsatte restaurant på området, og med den skønneste udsigt over søen. Vi var de eneste gæster, da den søde unge pige kom med spisekortet. Nu da vi var ved ferskvand, bestemte vi os alle for sandart, og dertil hvidvin. Jan fik tilfældigvis lige et kig ind i køkkenet, og så til sin skræk, at pigen først hældte vand i glassene og efterfyldte med vin. Så kom maden ind, tre runde flade dobbeltpanerede tingester omkranset af lidt af hvert – nok det de havde tilovers i køkkent f.eks. carambole. Mest synd for vores værter, som gav højlydt udtryk for deres vrede, så vi fik en gratis desert.

Men så opgav vi at gå på restaurant, og endte med at købe 2 store pizzaer på den smukke plads i porcelænsbyen Bolslawiec.


Men i den lille by besøgte vi som vi "plejer" slagteren, og der fik vi kvalitet for alle pengene, rent bogstaveligt, for Jan tømte hele hans "ral"- der var tale om rigtig god kielbasi (pølse)også en krakower, så vi valgte tit at spise måltider i hytten.


Vi har også tradition for at besøge det store slot i nærheden, det er lidt Dracula over det, med torturkammer og den pompøse byggestil, men i sommervarme og solskin syntes det denne gang venligere

                                 


Det er en lang tur derned, hjemturen tog 11 timer, og tænk at Jan kørte hele vejen, Else og jeg havde tilbudt at tage en tørn, men han insisterede og kørte og godt og sikkert hjem, hvor vi havde nemt ved at sove efter en god ferie og den lange rejse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar